Comunicat Presa Sport Prima academie de fotbal din România care oferă antrenament mental, individual şi de echipă, tinerilor jucători.

Prima academie de fotbal din România care oferă antrenament mental, individual şi de echipă, tinerilor jucători.

ARAD. Academia de fotbal UTA Arad se adaptează cerinţelor şi vine în întâmpinarea viitorilor fotbalişti cu o serie de provocări. Astfel, începând din luna august, jucătorii de la grupa 2004 (antrenori: Dinu Donca şi Adrian Ungur) beneficiază de antrenamente mentale, individuale şi cu echipa. Proiectul reprezintă o premieră pentru fotbalul românesc, fiind pus în practică în colaborare cu Giani Boldeanu, mental coach la GB Sport Performance, o companie din Anglia care oferă seminarii, workshopuri de psihologie sportivă şi antrenament mental individual pentru sportivi, echipe şi antrenori.

La acest proiect, Giani Boldeanu va fi ajutat şi de doi colegi, prof. dr Alberto Cei, psiholog sportiv şi prof. dr. Alun Jones, psihoterapeut specializat pe fotbal.

Prin acest proiect se doreşte formarea unor generaţii de fotbalişti care să ajungă să facă faţă cerinţelor fotbalului modern. Acest tip de pregătire mentală îi va ajuta să facă trecerea de la nivel de juniori şi tineret la seniori şi pentru marea performanţă” – spune prof. Dinu Donca, antrenor UTA 2004.