Comunicat Presa Sanatate VIP INSURANCE prezintă pe piața de asigurări din România un produs pentru elevi și preșcolari

VIP INSURANCE prezintă pe piața de asigurări din România un produs pentru elevi și preșcolari

Asigurarea de răspundere civilă și accidente de persoane pentru elevi și preșcolari este un produs nou pe piața asigurărilor, si pus la dispozitia clientilor de catre VIP INSURANCE. Acest pachet a combinat două acoperiri, pe cea de răspundere civilă cu cea de accidente persoane, făcându-l astfel mai rentabil pentru client.

                         

Persoana asigurată de acest produs este elevul sau preșcolarul, cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 18 ani. Contractele se încheie pe perioada unui an școlar (inclusiv vacanțele) cu unitatea de învățământ sau cu asociația de părinți, cu personalitate juridică, unde este înscris asiguratul.

Asigurarea de răspundere și accidente îi protejează pe părinți care, comform legislației românești, sunt responsabili pentru faptele copiilor, până când aceștia împlinesc 18 ani. Aceasta acoperă daune provocate de:

  • vătămări corporale sau pagube produse de către preșcolar/elev unei terțe;
  • cheltuielile de judecată făcute de către cel prejudiciat pentru a obliga părintele responsabil pentru asigurat la plata despăgubirilor;
  • cheltuieli de judecată făcute într-un proces civil de către părintele responsabil pentru asigurat;
  • vătămarea corporală a preșcolarului/elevului asigurat, în urma unui accidentări;
  • situații neprevăzute sau accidente.

Asigurările de acest tip acoperă evenimente în locațiile în care preșcolarii/elevii își desfășoară orice activitate școlară obligatorie, conform programei de învățământ, inclusiv stagiile de practică, ieșirile/excursiile/activitățile organizate de școală. Este valabil și în cazul deplasărilor către locul în care se petrec activitățile organizate de școală, iar transportul este asigurat de către aceasta. Sunt valabile pe perioada cursurilor și a activităților școlare și extrașcolare, inclusiv a celor desfășurate pe perioada vacanțelor, dacă sunt organizate sub răspunderea instituției respective de învățământ.

SC MONTANA LION SRL