Comunicat Presa Sanatate Totul Despre Aronia: Beneficii, Proprietăți, Indicații Și Multe Alte Detalii Pe Care Trebuie Să Le Știi!

Totul Despre Aronia: Beneficii, Proprietăți, Indicații Și Multe Alte Detalii Pe Care Trebuie Să Le Știi!

Poate cel mai puțin cunoscut fruct pe continetul european, Aronia (numit și aronic) este un arbust din America de Nord, loc în care îl putem găsi în stare naturală, sălbatică. Abia în secolul XIX continentul european a făcut cunoștință cu aronia, după ce acesta a început să fie cultivat aici de care ruși. În Europa de Est aronia a fost adus cu ajutorul eforturilor biologului Miciurin, care a cultivat mai multe soiuri de fructe, reușind să crească arbuști aronia cu fructe din ce în ce mai mari și mai dulci.

Aronia este înrudită cu mărul și este o parte a familiei roaceea, având fructe care pot fi negre sau roșii. Acest arbust crește până la o altitudine de 1200 m și nu este pretențios la temperatura. Poate să reziste chiar și până la – 30 de grade Celsius și are nevoie de un sol umed. Planta rodește începând din al treilea an, însă până la această vârstă trebuie să fie tunsă și întreținută corect.

Statutul de superaliment primit de aceste mici fructe negre vine din faptul că au o putere antioxidantă foarte mare, depășind fructele de acai, afinele, zmeura, merișoarele și fructele Goji.

Beneficiile fructului aronia
Așa cum am spus și mai sus , aronia are numeroase beneficii pentru sănătate, atunci când este utilizată în mod corespunzător. Iată câteva dintre acestea:

- Susține sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor și infecțiilor: pe lângă toți antioxidanții importanți pe care i-am menționat, aronia conține și vitamina C în cantități mari și stimulează activitatea celulelor albe ajutând și la producerea de colagen. Colagenul repara organele, celulele și vasele de sânge.

- Util pentru sănătatea inimii: datorită proprietăților antioxidante, fructele de aronia contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii. În mod particular, aronia acționează în mod benefic asupra persoanelor care suferă de sindrom metabolic și au un nivel ridicat al colesterolului și trigliceridelor. Acești factori cresc riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului.

- Te protejează împotriva gripei: Există studii care au demonstrat că aronia poate opri reproducerea virusului gripal. Acest efect benefic se datorează faptului că fructele de aronia sunt bogate în acid elagic și miricetină – 2 micronutrienți foarte utili pentru corpul uman. Amândouă substanțele au proprietăți antioxidante, care îndepărtează toxinele din corp şi îl protejează de moleculele periculoase cunoscute că radicali liberi. Drept urmare, aronia ne protejează organismul de virusuri respiratorii și ne scade șansele de infectare.

- Ajută la scăderea grăsimii și creșterea masei musculare: Fie că vrei să dai jos câteva kilograme sau să-ți crești masa musculară, sucul de aronia îți vine în ajutor și pe acest plan. Fiind bogat în vitamina C și având compuși fenolici, consumul său regulat reduce inflamația și previne bolile care duc la obezitate. În plus , aronia conține acizi naturali care reglează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce reduce poftă de dulce și de mâncăruri grase.

- Util în ameliorarea anxietății și depresiei: sucul de aronia are și beneficii psihice. Studiile au demonstrat că acesta reduce semnificativ simptomele de anxietate și depresie. Eficiența sucului a fost comparată de doctori cu medicamentele de calmare, care sunt prescrise pentru reducerea anxietății. Prin urmare, consumul său regulat îți va oferi o stare de calm și te va liniști chiar și în perioadele mai agitate din viață.

Cum să savurezi fructele de aronia?
Boabele proaspete de aronia pot fi încorporate în multe feluri de mâncare diferite, precum și în smoothie- uri, sucuri și oh da … vin . Boabele de aronia uscate pot fi achiziționate din multe magazine naturiste și pot fi gustarea sănătoasă perfectă din mers sau folosite că ingredient în salate și produse de patiserie. Boabele de aronia uscate sunt chiar folosite pentru a face ceai de plante. Oricum ai dori să te bucuri de aceste fructe de pădure mici, dar puternice, este o necesitate să încorporezi fructele de aronia în stilul tău de viață!

Încerca sucul nostru Aronia 100% natural, fabricat în România cu multă dragoste și atenție. Sucul NU conție coloranți, conservanți, aditivi, apă sau zahăr. Este un produs natural, cu care merită să-i răsfățați pe cei din familie, oferindu-le un boost de vitamine benefice pentru organism. Cumpără-l pe https://sucaronia.ro