Comunicat Presa Sanatate Clinica Smart Nutrition își extinde gama de specialități pentru tratarea multidisciplinară a problemelor de alimentație și greutate

Clinica Smart Nutrition își extinde gama de specialități pentru tratarea multidisciplinară a problemelor de alimentație și greutate

Clinica de nutriție Smart Nutrition și-a extins gama de specialități medicale pentru a trata multidisciplinar, la cele mai înalte standarde, problemele de alimentație și greutate ale adulților și copiilor. Astfel, alături de consultații cu medici nutriționiști cu experiență, pacienții pot beneficia în clinică de servicii medicale de endocrinologie, pneumologie și psihiatrie, acordate de medici cu înaltă pregătire.  

Noii specialiști din cadrul Smart Nutrition colaborează împreună cu medicii nutriționiști pentru a aplica fiecărui pacient un tratament multidisciplinar, atât al problemelor de nutriție, cât și al complicațiilor asociate acestora. Echipa își bazează abordarea pe analiza jurnalului nutrițional, investigații de metabolism, analize medicale și screeninguri specifice.

Endocrinologul contribuie la tratamentul integrat al pacientului prin depistarea dezechilibrelor hormonale care au determinat apariția tulburărilor de alimentație. Noul medic specialist în endocrinologie din cadrul clinicii Smart Nutrition – Dr. Alexandra Mirică este doctor în științe medicale, cu stagii de pregătire internaționale realizate în Paris și Salzburg.

De asemenea, echipei i s-a alăturat și un medic primar pneumolog - Dr. Maria Florea, cu o experiență de peste 12 ani și competență în somnologie. Doamna doctor oferă consultații pentru tratarea sindromului de apnee în somn, o complicație frecventă a obezității, precum și consultații de specialitate în sfera aparatului respirator, printre care monitorizarea pneumologică a pacienților post infecție COVID.  

„Tratarea problemelor de alimentație precum obezitatea, supraponderalitatea și a tulburărilor alimentare se realizează, atât în Europa, cât și în Statele Unite, în cadrul unei echipe multidisciplinare. Aceste afecțiuni au un impact puternic asupra calității vieții pacientului, atât din perspectiva stimei de sine și a afecțiunilor psihologice, cât și din punct de vedere al sănătății organismului. Prin extinderea gamei de specialități medicale putem oferi pacienților clinicii o abordare multidisciplinară, bazată pe protocoale medicale. Fiecare membru al echipei contribuie cu expertiza sa la recuperarea completă a pacientului, fiind alături de acesta pe durata întregului proces,” a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

 

În cadrul programelor clinicii, pacienții cu tulburări specifice sferei de nutriție precum mâncatul compulsiv, bulimie, anorexie etc., beneficiază, pe lângă consiliere psihoterapeutică, și de suport psihiatric. Acesta este asigurat de Dr. Adrian Pătrățanu, medic specialist psihiatru, cu experiență în tratarea dependențelor.     

Consultațiile de nutriție sunt realizate de medici specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice, cu titluri de doctor în medicină și nutriție, precum și de un medic certificat de Federația Mondială de Obezitate. Planul de nutriție al pacientului este personalizat în funcție de rezultatele investigațiilor, istoricul medical, stilul de viață și preferințele acestuia.   

Programele medicale oferite de clinica Smart Nutrition sunt destinate persoanelor care doresc să scadă în greutate, celor care au nevoie de consiliere pentru alegerea unui stil de viață sănătos, doamnelor însărcinate, familiilor care au nevoie de consiliere pentru alimentația copiilor, persoanelor care suferă de boli cronice și au nevoie de nutriție terapeutică.