Comunicat Presa Sanatate 3 metode profesionale de albire a dinților

3 metode profesionale de albire a dinților

O dantură albă, frumos aliniată este garanția unui zâmbet larg. Totuși, în realitate nu fiecare se poate lăuda cu dinți sclipitori. Acest lucru poate fi cauzat de multipli factori, de la cei genetici, imposibil de influențat, la factori de comportament, care pot fi modificați (alimentația, viciile, frecvența vizitelor de rutină la stomatolog pentru profilaxia dentară).

Estetica dentară a evoluat enorm în ultimele decenii, iar albirea dentară nu mai este de mult timp un tabu. Mulți pacienți apelează la servicii de îmbunătățire a aspectului dinților fără rezerve. Dacă ai încă dubii legate de albirea dentară, probabil nu ești suficient informat. Să vedem împreună ce metode profesionale de albire a dinților ai avea la dispoziție, dacă te decizi că vrei un zâmbet mai sclipitor.

O metodă eficientă de albire dentară care este asistată de medicul stomatolog este albirea activată de lumină, prin aplicarea unui gel și expunerea sa la lampa cu halogen sau la fascicul cu laser. Gingia este protejată de substanțe aplicate înaintea acestui proces de albire, iar rezultatul este imediat. Se poate opta pentru o ședință sau mai multe, în dependență de scopul final și situația individuală. Este una dintre cele mai populare metode de albire dentară, pentru că este rapidă, accesibilă, sigură și are efecte imediate.

Albirea internă este o altă metodă eficientă de înfrumusețare a dinților. Spre deosebire de albirea clasică, care funcționează de la exterior spre interior, albirea internă începe în sens invers. Din interior spre exterior, albirea internă este folosită în cazul dinților afectați de carii care acum au plombe și sunt devitalizați. Scopul procedurii este, pe lângă cosmetizarea aspectului dinților, de a uniformiza dantura.

Albirea dentară la domiciliu este o temă controversată. Opțiunile folosite frecvent - lămâia, cărbunele activat sau bicarbonatul de sodiu pot avea un efect superficial, temporar, dar totodată riști să iriți gingia, să degradezi smalțul dintelui și să nu obții rezultatele dorite. De ce s-ar regăsi ea în această listă? Simplu, pentru că poate fi efectuată sub egida unui medic. O opțiune mai sigură ar fi implicarea unui profesionist, care ar controla procesul, ți-ar oferi cape special concepute pentru a se potrivi danturii tale și te-ar sfătui ce soluție poți folosi pentru a înălbi dinții în condiții casnice. Combinate cu un detartraj efectuat la timp, aceste măsuri mai controlate ar putea oferi efecte satisfăcătoare. În dependență de scopul final și atitudinea personală, se poate găsi mereu o soluție pentru o dantură curată, plăcută și estetică.

Indiferent de opțiunea care ți se potrivește, la Topaltdent, clinică stomatologică modernă din Brașov poți beneficia de o albire dentară profesională cu rezultat impecabil. Avem stomatologi experimentați și tehnologiile necesare pentru a-ți oferi zâmbetul la care visezi. Dacă dorești un zâmbet frumos și îngrijit, cu un aspect uniform, discută cu medicul stomatolog despre ce soluții poți aborda. În clinica noastră vei avea parte de servicii stomatologice de top și rezultate imediate în vederea albirii și cosmetizării dinților tăi. Lasă-te pe mâna unui profesionist și redă vitalitate și luminozitate zâmbetului tău. Contactează-ne pentru o programare!