Comunicat Presa ONG Finalizarea proiectului „SPRIJIN în 3 pași – educație, consiliere, acțiuni suport în regiunea Nord-Est!”

Finalizarea proiectului „SPRIJIN în 3 pași – educație, consiliere, acțiuni suport în regiunea Nord-Est!”

  • Comunicat Presa ONG

Asociația „O șansă pentru fiecare” în parteneriat cu Asociația Română de Literație Iași anunță încheierea proiectului SPRIJIN în 3 pași – educație, consiliere, acțiuni suport în regiunea Nord-Est!, ID 139548.

Proiectul s-a derulat în perioada 24 Mai 2021 – 23 Decembrie 2023 și a urmărit satisfacerea nevoilor complexe educaționale, emoționale și sociale ale copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate, în scopul stimulării participării la educație, în vederea reducerii și prevenirii abandonului școlar timpuriu.

Timp de 9 luni, 69 de copii preșcolari, 148 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 71 de elevi de liceu au beneficiat de serviciile oferite în cadrul proiectului.

Serviciile de sprijin educațional s-au desfășurat sub forma atelierelor de dezvoltare a abilităților de comunicare, emoționale și de relaționare pentru copiii de vârstă preșcolară, a serviciilor de tip „școală după școală” pentru elevii din învățământul primar și gimnazial și sprijin educațional intensiv pentru elevii de liceu.

Serviciile de sprijin psihosocial au presupus intervenții personalizate pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă copiii si elevii, susținere psihoemoțională si optimizarea motivației pentru învățare. Elevii de gimnaziu și liceu au beneficiat și de consiliere vocațională.

Proiectul a acordat atenție și părinților rămași acasă sau rudelor care au în îngrijire copilul, astfel că un număr de 242 de persoane au beneficiat de educație parentală în cadrul „Școlii părinților” și de consiliere pentru identificarea soluțiilor la problemele cu care se confruntă.

Alte rezultate ale proiectului au inclus derularea unei campanii de informare a publicului larg și a institutiilor relevante, cu privire la efectele negative ale plecării părinților asupra copiilor rămași acasă dar și dezvoltarea unui parteneriat regional între actori relevanți din regiunea Nord-Est.

Proiectul a fost implementat preponderent în mediul rural, în județele Iași (Costuleni și Mironeasa), Neamț (Buruienești și Ion Creangă) și Suceava (Suceava și Gura Humorului).

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.595.198,43 lei, din care 3.905.918,67 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Asociația ”O șansă pentru fiecare”

Iași, Bd. Nicolae Iorga, Nr. 19

Tel.: 0332.434.519, e-mail: osansapentrufiecareiasi@gmail.com