Comunicat Presa Media Publicitate Un ghid pentru a vă face imaginile și videoclipurile accesibile

Un ghid pentru a vă face imaginile și videoclipurile accesibile

Când vă gândiți la accesibilitate, vă imaginați lucruri precum rampe în afara restaurantelor sau standuri de baie cu handicap?

 
În timp ce consumatorii s-au luptat mult timp pentru accesul egal la locurile de cazare publică, nu mai este doar în lumea fizică în care se desfășoară această bătălie.
 
Companiile digitale sunt la fel de responsabile pentru a oferi tuturor acces ușor la site-urile lor web, indiferent de deficiența sau limitarea lor.
 
De ce contează asta? Și ce anume trebuie să faceți în acest sens?
 
Accesibilitatea web este un subiect imens și nu unul pe care îl pot despacheta pe deplin aici astăzi.
Totuși, ceea ce pot face este să explic de ce este ceva ce nu vă puteți permite să ignorați și cum să faceți niște pași simpli pentru a vă face site-ul accesibil.
 
Începând cu imaginile și videoclipurile dvs.

Întrucât site-urile web mai mari sunt vizate cu procese foarte scumpe și cu profil înalt, toți vor primi în cele din urmă mesajul și vor respecta Inițiativa pentru accesibilitate web. La rândul său, aceasta va stabili așteptarea ca fiecare site web să ofere același nivel de acces tuturor.

Dacă site-ul dvs. web nu este accesibil, nu vă așteptați ca consumatorii să-l lase să alunece. Ați putea fi supus propriului proces, presă negativă și pierderi de venituri ca urmare. De asemenea, vă poate afecta eforturile de SEO.

Acum, sunt multe de făcut pentru a face un site Web compatibil. Cu toate acestea, dacă începeți cu imaginile și videoclipurile site-ului dvs. web, puteți începe încet să eliminați problemele vizitatorilor cu deficiențe și limită.

Pentru a fi clar, menționez în continuare vizitatori „limitați”, deoarece accesibilitatea nu se referă doar la dezvoltarea de site-uri, astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere, fizice sau psihice să o poată folosi.

  • Designul accesibil ajută, de asemenea: Căutați roboții „citiți” conținutul vizualului dvs. de dragul indexării și al clasificării acestora.
  • Utilizatorii de telefonie mobilă care se află în modul roaming de date și nu pot vedea imaginile pe pagină.
  • Persoane din locuri publice care nu pot viziona un videoclip fără a deranja pe toată lumea din apropierea lor.
  • Proiectarea web accesibilă înseamnă într-adevăr simplificarea utilizării de către un site web.

Cum se face accesibilă imaginile site-ului web

Să începem cu imaginile tale. Pentru a le face accesibile web, va trebui să știți cum să le programați în codul dvs.

Nu vă faceți griji. Este ușor să adăugați câteva linii simple de HTML pentru a ajuta toți vizitatorii site-ului dvs. să înțeleagă ceea ce nu pot vedea. De asemenea, puteți utiliza generatorul de site-uri pentru a face acest lucru.

Să vedem câteva exemple pentru a vedea când și cum să vă faceți imaginile accesibile:
 

Imagini decorative

Imaginile care nu au alt scop decât să adauge textură sau culoare site-ului dvs. nu au nevoie de o descriere însoțitoare. Același lucru este valabil și pentru grafica nedescriptibilă.

De exemplu, acesta este tipul de grafică care apare alături de fiecare beneficiu menționat pe pagina de pornire First:

Nu se pare că nimeni nu va pierde faptul că nimeni nu a descris această grafică. Nu este ca și cum ne-ar spune mai multe despre API-ul First sau despre plățile digitale. Este mai mult doar aici pentru a aduce echilibru secțiunii.

Același lucru este valabil și pentru imaginile de fundal sau texturile.

Luați această grafică care apare în bannerul superior al paginii de știri a Operei Odessa:

Dacă această imagine ar fi făcut parte din imaginea eroului din pagina de pornire, ar fi o altă poveste. Cu toate acestea, imaginea estompată se află pe această pagină doar pentru decorare.

Dacă vă faceți timp pentru a explica acest lucru, veți împiedica vizitatorii să afle doar despre știrile pe care au venit aici să le citească.

Imagini descriptive

Să presupunem că construiți un site web sau un blog pentru un medic veterinar și că au o pagină cu informații despre cum să aveți grijă de labele unui câine.

Deși aceste informații ar putea fi descrise doar cu text, este probabil mai util să le arătați vizitatorilor fotografii cu ceea ce este descris.

În acest caz, ați adăuga text alternativ la imagine.

Scurt pentru „text alternativ”, atributul alt text descrie ceea ce vedem într-o imagine. Aceasta este o necesitate pentru a face accesibil conținutul vizual.

Îl puteți adăuga în câmpul „text alternativ” al constructorului de site-uri web atunci când încărcați imaginea, cum ar fi acest exemplu WordPress:

Sau îl puteți scrie în codul HTML al imaginii. De exemplu:

<img src=”dog-paw-pads.webp” alt=”Person holds up the paw of German Shepherd puppy to inspect for dry, cracked pads” width=”1280″ height=”680″>

Informațiile merg după atributul alt =. Atunci când cineva folosește un cititor de ecran sau vizualizează site-ul web mobil în roaming, acest text va reprezenta imaginea, deci asigurați-vă că capturați pe deplin toate detaliile de care au nevoie.

Mai mult, cu cât vă descrieți mai bine imaginile, cu atât vor fi mai ușor pentru motoarele de căutare să le claseze în rezultatele căutării de imagini.

Dacă imaginile contribuie la povestire, adaugă context sau susțin în alt mod conținutul scris de pe pagină, au nevoie de text alternativ. De exemplu:

Textul alternativ pentru acest grafic este „Vizualizare listă Asana”.

Fotografii care spun o poveste importantă și oferă context precum cele pe care le găsiți pe site-ul NASA:

Acest text alternativ spune „Astronauții de pe suprafața Lunii”.

Logo-urile precum agențiile și companiile tehnologice tind să plaseze pe pagina lor de pornire, așa cum face Verbal + Visual:

Textul alternativ pentru fiecare dintre aceste sigle citește „[numele companiei] logo melanin”.

Cum să faci accesibil videoclipurile pe site-uri web

Când vine vorba de videoclipuri, trebuie să faceți patru lucruri pentru a vă asigura că conținutul este accesibil:

Playere video accesibile

Cel mai bine este să încorporați videoclipuri din surse externe, deoarece fișierele video pot fi scurgeri uriașe pe serverul dvs.

Aveți grijă însă pe ce playere video vă găzduiește conținutul.

Veți avea nevoie de unul ca YouTube sau Vimeo care să vă permită să realizați două lucruri.

Subtitrări

Al doilea lucru pe care ar trebui să-l facă playerul dvs. video este să oferiți utilizatorilor opțiunea de a activa subtitrările.

Subtitrările apar pe ecranul videoclipului dvs. și permit persoanelor care fie nu pot auzi sunetul, fie care l-au dezactivat, să urmărească împreună cu orice a spus sau a auzit.

În mod implicit, mulți playere video vor genera automat subtitrări pentru dvs.

Dacă doriți ca acestea să fie mai precise și mai exacte, puteți să le creați și să le încărcați.

De asemenea, este o idee bună să vă setați automat videoclipurile să dezactiveze.

Dacă cineva nu poate vedea ecranul, redarea automată a videoclipului ar putea fi un șoc destul de mare pentru ei și se va simți grăbit să găsească playerul video și să oprească sunetul. Același lucru este valabil și pentru persoanele care vizitează pagina în timp ce se află într-un loc public și nu se așteptau să vină cu sunet.

Descrieri audio

Pentru persoanele care pot auzi videoclipul, dar nu îl pot vedea, există informații pe care ar putea să le rateze, pe care subtitrările obișnuite nu le vor ajuta.

Pentru aceasta este destinată o pistă de descriere audio suplimentară sau un fișier text. Descrierile audio sunt similare cu textul alternativ, deoarece descriu ceea ce se întâmplă pe ecran.

De asemenea, vocalizează orice cuvinte care pot apărea în videoclip. Similar textului alternativ, trebuie să includeți descrieri audio numai atunci când are sens.

De exemplu, dacă videoclipul este alcătuit din două persoane care discută în timpul unui podcast, nu sunt necesare descrieri audio. Dar când cineva prezintă date vizual într-un webinar, este.

Playere video populare precum YouTube și Vimeo nu acceptă descrierea audio, cu excepția cazului în care includeți fragmente în sunetul videoclipului sau în subtitrări.

Dacă aceasta este o caracteristică critică de accesibilitate pentru conținutul dvs., veți dori să utilizați unul dintre aceste playere video accesibile care îl acceptă.

Transcrieri

Ultimul lucru pe care va trebui să îl faceți accesibil unui videoclip este o transcriere.

O transcriere este un document care precizează:

  • Ce s-a spus în videoclip
  • Cine a spus asta
  • Ce s-a întâmplat pe ecran
  • Când fiecare lucru a fost spus sau a apărut

Transcrierile nu sunt utile doar pentru vizualele cu deficiențe care nu pot auzi sau viziona videoclipuri.

Sunt utile pentru persoanele care se simt mai confortabil citind recapitularea, decât să urmărească un videoclip de 20 de minute.

De asemenea, sunt utile pentru SEO, deoarece apar direct pe pagina dvs. web sub videoclip.

Dacă le optimizați pentru căutare așa cum faceți celelalte pagini, videoclipurile dvs. pot fi de fapt indexate și clasificate ca orice altceva.

Învelire

Acesta este doar vârful aisbergului când vine vorba de accesibilitatea web, dar este o parte foarte importantă a acestuia.

Adesea folosim conținut vizual pentru a îmbunătăți mesajele de pe site-urile noastre web și pentru a oferi un context suplimentar punctelor noastre.

Toți cei care vizitează site-ul ar trebui să aibă acces la povestea completă și nu doar la ceea ce pot auzi sau vedea.