Comunicat Presa Media Publicitate Tendințe de design web 2021 raportul 3

Tendințe de design web 2021 raportul 3

Acest articol a fost scris de Sorin, CEO Manager SorinDesign. Dacă doriți să faceți următorul pas în afacerea dvs., vă încurajăm să vizitați SorinDesign.Ro, propulsat de SorinAlmaDesign.

SorinDesign proiecte noi și reproiectări de site-uri web cu câteva dintre cele mai tari elemente din design pentru 2021. Aceste stiluri de trend vă vor ajuta cu siguranță să creați într-un mod „modern, proaspăt și perfect pentru noul an.

Iată cea mai bună parte: multe dintre aceste elemente de design pot fi amestecate și asortate între ele (și cu multe alte elemente, de asemenea) pentru a vă ajuta să creați ceva la fel de unic și special ca proiectele dvs.

Multe dintre tendințele care apar sunt extensii ale lucrurilor pe care le-am prezis (și le-am văzut în 2020) – modul întunecat, încălcarea regulilor de tipografie, ilustrații artistice, culoare, stratificare și multe altele. Urmăriți un videoclip despre tendințele de design web 2021:

Tendințe de proiectare web și UI de urmat în 2021

Modul întunecat

Modul întunecat este peste tot. Datorită capacității majorității browserelor și dispozitivelor mobile de a comuta între modurile de lumină și întuneric, trebuie să luați în considerare modul în care ar putea arăta designul dvs. cu o schemă de culori întunecate (chiar dacă nu este implicit).

Datorită popularității modului întunecat ca preferință a utilizatorului, chiar și mai mulți designeri revin la palete de culori întunecate și adânci pentru design-ul general al site-ului web și al interfeței utilizatorului.

Aceste proiecte au adesea un efect plin de viață, deci este important să vă gândiți la modul în care modul întunecat influențează atmosfera generală a mesajului și a conținutului designului site-ului web, chiar dacă nu intenționați o opțiune de comutare.

Pentru designerii care creează o interfață mai ușoară, gândiți-vă și concepeți modul în care va arăta modul întunecat dacă utilizatorul îl selectează.

Amintiți-vă că modul întunecat nu este doar o inversare a paletei de culori, ci ar trebui să fie o combinație intenționată de culori mai profunde, mai întunecate, care creează aceeași senzație vizuală ca modul luminii și mențin lizibilitatea și funcționalitatea.

Câteva sfaturi pentru a profita la maximum de modul întunecat în proiectarea site-urilor web includ:

 • Nu trebuie să folosiți „alb” și „negru;” gândiți-vă la modul întunecat în termeni de lumină și întuneric. (Poate folosiți un gri pal pe un fundal violet închis.)
 • Stai departe de culorile foarte saturate pe fundaluri întunecate. Utilizați variații de culoare (luminoase și întunecate) pentru a stabili ierarhia.
 • Oferiți un comutator pentru modul lumină / întuneric, astfel încât utilizatorii să poată alege cum să privească designul.
 • Nu uitați de accesibilitatea în modul întunecat și aveți grijă de dimensiune și contrast.

Tipuri experimentale

Datorită îmbunătățirilor în furnizarea fonturilor online, tipurile experimentale câștigă popularitate în proiectele de site-uri web și aplicații mobile.

Aceste tipuri de caractere sunt diferite sau neobișnuite sau chiar personalizate pentru un proiect. Tipurile de caractere experimentale variază de la piese de artă uimitoare elaborate, cum ar fi F de mai sus, până la mici surprize ca parte a unui design de tipar mai standard.

Tipurile de caractere experimentale ar putea fi o singură culoare de stil, colorate, animate și să includă seturi de caractere complete sau prescurtate.

Câteva modalități de a profita la maximum de tipurile de caractere experimentale includ:

 • Păstrați restul designului simplu, deoarece aceste tipuri de caractere pot avea mult accent vizual.
 • Pereche cu caractere secundare foarte lizibile.
 • Luați în considerare un tipar experimental personalizat pentru elementele cheie, cum ar fi cel utilizat pentru sigla VadalexExpress.

Modele fără multe fețe

Această tendință ar putea fi un rezultat direct al pandemiei coronavirusului la nivel mondial – modelele prezintă mai puține persoane și fețe.

Motivul pentru acest lucru este destul de practic: cu oamenii care nu se adună în grup și cu îmbrăcăminte de mască, designerii caută modalități de a utiliza inventarele existente de imagini pentru a stabili imagini adecvate. Sau optează pentru imagini fără oameni împreună.

Ar putea fi prima dată când scanați diverse site-uri web și vedeți atât de puțini oameni.

Deși aceasta este o mare tendință în acest moment, nu vă așteptați să rămână cu noi mult timp după pandemie, deoarece oamenii încep să se adune în grupuri mai mari.

Text ca pagină de pornire „Art”

Cu atâtea opțiuni excelente pentru tipografie, inclusiv tendințele supradimensionate și experimentale de mai sus, nu este un șoc că mulți designeri folosesc textul ca „artă” principală pentru designuri. (Aceasta joacă, de asemenea, tendința de a folosi mai puține fețe în design.)

Deși s-ar putea să pară o ieșire ușoară, design-urile tipografice sunt complicate și complexe. Cu cât aveți mai multe cuvinte – și cuvinte mai lungi – cu atât poate deveni o provocare de design.

Designerii se joacă cu straturi de text pentru a crea focalizare, cum ar fi perechile umplute și conturate.

Cealaltă opțiune populară este stivuirea liniilor de text cu linii strânse sau linii deschise exagerate pentru a crea o senzație și un flux de ochi pentru design. Tema obișnuită este că fiecare dintre aceste proiecte folosește o tipografie interesantă și care se potrivește cu starea de conținut a site-ului web.

Blur & Noise (Cereale)

Estomparea și zgomotul sunt, probabil, una dintre întoarcerile îndrăgite ale anului 2021. Tot ceea ce ne amintim este că acești doi au luat năvală pânza cu mai mult de cinci ani în urmă.

Nu numai că au făcut ca designul site-urilor web să se simtă sofisticat și rafinat, ci și aplicațiile mobile și toate celelalte tipuri de interfețe și opere de artă. Astăzi putem asista la o nouă etapă în dezvoltarea lor.

Deci, cum să-l cuie?

În primul rând, în 2021, lucrează împreună. Nu le separați, deoarece fac un cuplu drăguț care conferă unei interfețe o eleganță răcoritoare.

În al doilea rând, ar trebui să uitați de imaginile neclare. A sosit timpul să ne jucăm cu culorile și gradientele. Această abordare vă permite să veniți cu stropi ultra-moderne și extrem de artistice de vopsele care se simt incredibil de subtile.

Acestea adaugă dispoziție designului și, în același timp, servesc drept puncte focale discrete care subliniază detaliile cruciale ale interfeței.

În al treilea rând, utilizați o combinație de neclaritate și cereale ca efect de tranziție. Pe de o parte, va face ca deplasarea între secțiuni să pară netedă; merge incredibil de bine cu alunecare și paralaxă. Pe de altă parte, va face mișcarea să se simtă tangibilă.

În cele din urmă, utilizați-le în tandem cu detalii neomorfe. Aceste două direcții se completează frumos. Când sunt aplicate împreună, ele amplifică efectul general exponențial.

Cercuri

Circesul ar putea fi cea mai populară formă geometrică din 2021. Proiectarea cu geometrie este în tendințe de ceva timp, dar cercurile încep să apară cu adevărat ca forma preferată în această tendință.

Acest lucru s-ar putea datora semnificațiilor implicite ale cercurilor – integritate, perfecțiune, infinit, mișcare – sau pentru că ele pot aduce cu adevărat focalizarea vizuală într-o anumită zonă a designului.

Rețineți cum ochiul este atras imediat către zonele circulare din fiecare dintre exemplele de mai sus, datorită parțial modului în care cercurile contrastează cu restul designului.

Într-un exemplu, cercul conține animația, în timp ce în celălalt se deplasează în scenă fără mișcare în ea. Cercurile sunt, de asemenea, o opțiune populară și pentru starea mouse-ului sau a cursorului.

Ilustrații 3D (și orice altceva)

 

Liniile dintre realitate și realitate virtuală continuă să se estompeze. Efectele și tehnicile tridimensionale din spațiul 2D sunt un exemplu excelent al acțiunii.

Designerii se joacă cu tot 3D, de la ilustrații și animații la scene create cu obiecte și imagini.

Exemplele de aici se concentrează pe stilurile ilustrate. Ilustrațiile pot prelua efecte 3D și profunzime cu umbre și doar gândul potrivit în procesul creativ. Această tendință ar putea avea ca rezultat ceva mai realist, cum ar fi pagina Google Healthcare Security sau o scenă mai ușoară și mai desenată.

Ilustrații alb-negru (UI incolor)

Alte tipuri de ilustrații rămân, de asemenea, populare, cum ar fi stilurile de desen alb-negru. Acestea pot fi pur și simplu desene plate sau includ elemente suplimentare de animație sau moft pentru a le face să aibă un impact și mai mare.

Lucrul frumos al acestor ilustrații este că acestea par reale și instantanee datorită unui element desenat manual.

Aceste ilustrații par să „se potrivească” cu aproape orice estetică de design, făcându-le o opțiune populară pentru toate tipurile de industrii sau tipuri de site-uri web.

Colaj Art

Uneori, cea mai impactantă imagine a site-ului web este de fapt o colecție de imagini. Mai mulți designeri optează pentru colaje ca artă principală de pe pagini.

Acest lucru poate arăta câteva moduri diferite :

 • Imaginile pot fi plasate de-a lungul designului în propriile „containere” sau cutii, creând un aspect de colaj stratificat.
 • Imaginile pot fi combinate și combinate pentru a crea o singură piesă de artă mai unificată, care este o colecție de piese.

Ambele opțiuni pot fi la fel de uimitoare și pot funcționa pentru diverse proiecte.

Luați în considerare un pic de colaj dacă:

 • Trebuie să afișați mai multe imagini simultan. Doriți să stabiliți un sentiment retrospectiv.
 • Nu aveți o singură imagine care să ofere mesajul potrivit.
 • Dacă nu aveți o singură imagine de înaltă rezoluție.
 • Uneori, combinarea imaginilor vă poate duce acolo.
 • Când doriți să prezentați diversitatea sau respirația în linia dvs. de brand.

Fundaluri colorate

Aproape la celălalt capăt al spectrului din modul întunecat se folosește fundaluri colorate pentru proiecte de design. Utilizarea culorilor strălucitoare ar putea fi o reflectare a lumii chiar acum și o dorință de vremuri mai bune și mai luminoase într-o eră pandemică.

În cea mai mare parte, fundalurile colorate vin în două forme – degradeuri și estompări.

Ambele sunt opțiuni distractive care vă permit să jucați cu adevărat cu combinații de culori, de la nuanțe strălucitoare uimitoare până la palete mai moi în stil curcubeu.

Tema obișnuită atunci când vine vorba de această tendință este o senzație mai fericită și mai ușoară datorită alegerilor colorate de fundal.

In articolele urmatoare vom arata si alte tendinte de dezvoltare web in 2021