Comunicat Presa IT Poveștile Copilăriei - aplicație mobilă creativă pentru copii și tineri

Este publicat

Poveștile Copilăriei - aplicație mobilă creativă pentru copii și tineri

  • Comunicat Presa IT

În perioada 3 octombrie -15 noiembrie 2016 se desfășoară proiectul "Poveștile Copilăriei - aplicație mobilă creativă pentru copii și tineri".

Proiectul are la bază cercetări din domeniul educațional, care arată că impactul pe care dispozitivele mobile de tip smartphone sau tablete touch screen îl au asupra copiilor și tinerilor în stimularea procesului de învățare și totodată a creativității este un impact pozitiv.

Aplicația mobilă educațională deși destinată copiilor și tinerilor are în vedere și participarea părinților sau a adulților prin integrarea unor funcții specifice de citire, audio, înregistrare a vocii și informații privind zone de interes și cultură generală.

Pe lângă rolul educațional al proiectului, aplicației mobilă are ca scop și facilitarea accesului publicului tânăr la patrimoniul cultural local, reprezentând astfel un instrument de promovare a culturii românești. Pentru acest scop s-a considerat că cel mai potrivit mijloc de a face acest lucru în rândul copiilor și al tinerilor este de a-i introduce și astfel, prin tehnologia actuală, în lumea poveștilor îndrăgitului autor Ion Creangă.

Așadar, trei dintre cele mai populare povești ale lui Creangă sunt selectate și transpuse într-o formă modernă și accesibilă utilizatorilor.

Poveștile vor fi traduse în patru limbi de circulație internațională: engleză, franceză, germană și spaniolă, oferind astfel șansa și altor categorii de public să intre în contact și să acceseze patrimoniul cultural românesc.

Aplicația mobilă dezvoltată în cadrul proiectului va fi disponibilă în magazinele Google Play și Amazon pentru Android și în Apple AppStore pentru terminale iOS (iPhone & iPad).

Pentru detalii privind lansarea produsului, vizitati pagina de prezentare a proiectului la www.educatieprinpovesti.com. Aici va puteți înregistra pentru a fi notificați privind disponibilitatea aplicației mobile care va putea fi descărcată gratuit din magazinele de specialitate.

Proiectul este implementat de APPS Berliner GmbH SRL (www.apps-b.com) și co-finanțat de Ministerul Culturii prin Programul Cultin.