Comunicat Presa IT Mai mult gaming pe timp de pandemie? Criterii care trebuie să le îndeplinească un hosting pentru jocuri

Mai mult gaming pe timp de pandemie? Criterii care trebuie să le îndeplinească un hosting pentru jocuri

  • Comunicat Presa IT

E pandemie și ești blocat acasă, precum și prietenii tăi? Din fericire, pentru cei pasionați de gaming, aceasta este o oportunitatea să acorde mai mult timp ocupației preferate. Totuși, pentru a savura din plin experiența unui joc video, alături de alți coechipieri, vei avea nevoie de un hostingpentru gaming performant. Care este acesta și cum îl alegi? Îți explicăm noi în următoarele rânduri. 

Ce este un hosting pentru gaming și care sunt criteriile de selecție?

Găzduirea web pentru gaming este un hosting pe care îl închiriezi pentru a rula jocurile pentru PC. Așa cum acesta va îndeplini o sarcină anume, e nevoie să corespundă anumitor cerințe, întrucât jocurile trebuie să funcționeze stabil și fără a încetini.

Care sunt criteriile de selectare a unui hosting pentru gaming?

-        Valoare ping redusă. Ping-ul este timpul de conectare la server și de primire a răspunsului din partea acestuia. Cu cât ping-ul este mai mic, cu atât este mai mică latența, prin urmare, jocul nu încetinește.

-        Hardware puternic. Jocurile solicită mult procesorul și RAM-ul serverului. Deoarece acest lucru variază de la un joc video la altul, este bine să te asiguri că alegi serverul care va satisface parametrii de hardware necesari, în majoritatea cazurilor, pentru a nu fi nevoit să schimbi mereu tariful.

-        Panou de administrare comod. Panoul de control trebuie să fie simplu și intuitiv. În cazul VPS hosting-ului, administratorul este liber să instaleze independent orice panou de control. De exemplu, dacă alegi MegaHost poți utiliza Virtuozzo gratuit sau alege cPanel, contra cost, dar care este mult mai performant și optimizat pentru o utilizare comodă.

-        Suport tehnic 24/7. Având în vedere specificul găzduirii, cel mai probabil că asistența tehnică va fi necesară seara, în mare parte. Nu este deloc plăcut când apare o problemă în cel mai crucial moment, iar asistența tehnică nu răspunde. În perioada de probă, asigură-te că verifici acest lucru. Scrie o cerere noaptea, când obișnuiești să joci, și vezi cât de repede ai un răspuns.

-        Perioadă de test. Este bine când există o perioadă de test, întrucât poți verifica în ce măsură serverul face față solicitărilor tale. În cazul MegaHost, ai posibilitatea să pui la încercare găzduirea timp de 30 de zile. În cazul în care nu rămâi mulțumit, primești banii înapoi.

Care este prețul unui hosting pentru gaming?

Prețurile pentru acest tip de găzduire variază în funcție de furnizor. Totuși, noi considerăm că cea mai optimă soluție este un server VPS. Acesta nu se deosebește în procesul de administrare de un server dedicat, însă tariful lunar este mult mai redus. De exemplu, la MegaHost beneficiezi de de trafic necontorizat, uptime garantat 99.9%, Root Acces, 30 GB spațiu de stocare, memorie RAM 512 MB și două adrese de IP, pentru doar 15 euro/lunar. O astfel de găzduire poate face față solicitărilor multor gameri, oferindu-le o experiență optimă și stabilă. Totodată, poți consulta alte tarife disponibile pe site-ul companiei.

 Jocurile video sunt o bună metodă de detașare de la grijile și rutina zilnică. Totuși, pentru a savura din plin aceste momente alături de prieteni, îți recomandăm să alegi un hosting calitativ, care să corespundă criteriilor menționate mai sus.