Comunicat Presa Industrie Scanner 3D

Scanner 3D

Mediul industrial necesită soluții capabile de evaluare rapidă a proceselor de fabricație. Timpul de reacție foarte scurt în determinarea și remedierea eventualelor defecțiuni asigură eliminarea unor pierderi însemnate datorare pieselor rebut.

Prin control dimensional 3D se asigura validarea geometrică a produselor fabricate. Pentru a reduce timpul de reacție soluțiile de metrologie 3D pot fi acum implementate direct pe linia de fabricație.

 PRECIZIE PRIN INOVARE

Proiectat pe arhitectura solidă a echipamentelor din a cincea generație de scanere 3D dezvoltate de compania germană GOM (a ZEISS Company) ce oferă performanțe deosebite privind precizia, detaliile și viteza de obținere a datelor, ATOS Q aduce inovații la capitolul portabilitate oferind utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de performanțe ridicate și o manevrabilitate sporită.

 Scanner 3D

Pregătit pentru mediul industrial

Tehnologia GOM are la bază câteva criterii puternice pe care le aplică de peste 20 de ani.
  • Siguranța și calitatea datelor
  • Verificarea parametrilor de calitate in timp real
  • Un hardware fiabil în mediu industrial
  • Software de excepție
  • Asistență tehnică prin rețeaua globală de distribuitori autorizați
Toate aceste criterii au dat naștere unor soluții menite să poată fi implementate rapid și fără customizari deosebite în numeroase arii industriale.
Cu peste 100 de sisteme optice 3D integrate deja în mediul industrial din România, SPECTROMAS –  Optical Metrology  este o companie cu un portofoliul larg de aplicații.
Sloganul nostru Orientați spre Excelență reprezintă filozofia tuturor acțiunilor pe care le întreprindem și este o garanție suplimentară a calității serviciilor pe care o oferim clienților.

 

 Tehnologie Triple Scan

Tehnologie Triple Scan

Produsele ATOS beneficiază de tehnologia proprietară GOM – Triple Scan .
Senzorul proiectează franje luminoase foarte precis pe suprafața obiectului măsurat. Acestea sunt înregistrate cu cei doi senzori optici CCD de înaltă rezoluție folosind principiul stereo-fotogrammetriei. Deoarece prin calibrarea senzorului se determină precis poziția celor doi senzori optici cât și a proiectorului de franje luminoase, se poate calcula poziția punctelor 3D a suprafeței obiectului din trei direcții diferite. Rezultatul obținut, chiar și în cazul pieselor cu luciu metalic sau forme 3D foarte complexe ce includ canale adânci cu vizibilitate limitată este un fișier mesh fără regiuni lipsă sau puncte eronate.

 Auto-monitorizare

Siguranța și calitatea datelor măsurate sunt elemente cheie ale sistemelor GOM. Pentru a asigura furnizarea datelor de înaltă calitate am implementat algoritmi de verificare în timp real.
Senzorul recunoaște modificările condițiilor ambientale în timpul funcționării și este capabil să compenseze pentru aceste modificări. Pentru a face acest lucru, software-ul senzorului monitorizează continuu starea calibrării, precizia transformării, modificarea temperaturii, mișcări ale reperului măsurat și alți parametri ce pot afecta calitatea datelor.
Astfel, furnizăm date de înaltă calitate și evident repetabilitate excepțională a rezultatelor, indiferent dacă măsurarea are loc în hala de producție sau în laboratorul de control dimensional.

 Tehnologie Blue Light

Unitatea de proiecție a sistemului ATOS este bazată pe tehnologia cu lumină albastră (Blue Light Fringe Projection).
Deoarece senzorul funcționează cu lumină albastră ce are o lungime de unda de 400nm, lumina ambientală poate fi filtrată cu ușurință în timpul achiziției de imagini. Astfel, datele obținute au un nivel de zgomot minim și un contrast bogat chiar și pentru suprafețe cu luciu metalic sau multicolore.
Utilizăm surse de lumină stabilizată, LED (Laser în cazul senzorului ATOS 5X), ceea ce oferă un contrast foarte puternic și ajută la reducerea timpului de expunere. Măsurătorile sunt obținute rapid și fără erori reziduale.
Date de contact:
Nume: Romeo Tudose
Functie: Manager departament
Email: romeo.tudose@spectromas.ro
Telefon: +40724635635