Comunicat Presa Industrie Cabluri industriale Ethernet in concordanta cu standardul PROFINET

Cabluri industriale Ethernet in concordanta cu standardul PROFINET

Unul dintre cele mai utilizate standarde de transmitere a datelor in mediul industrial este standardul PROFINET. Standardul PROFINET cuprinde un set de reguli privind cablarea retelelor de date in mediile industriale, astfel incat intreruperile transmiterii datelor sa fie diminuate.

Conditiile dure din mediile industriale, precum agresiunile chimice, temperaturile extreme sau zgomotul electromagnetic pot cauza intreruperea unui flux de productie si pierderi financiare. Astfel, este foarte important ca toate produsele (cabluri, conectori, switch-uri, patch-paneluri, etc) utilizate in aplicatii industriale sa fie proiectate judicios, pentru a preveni intreruperi in transmiterea datelor.

Lapp Group este parte a PNO (PROFINET ORGANIZATION) si a participat activ, prin intermediul specialistilor din grup la realizarea acestui standard.

 Cablurile industriale Ethernet in concordanta cu standardul PROFINET de la Lapp sunt disponibile in mai multe variante:

  • Tipul A de cabluri PROFINET sunt destinate pozarii fixe fiind realizate cu conductori solizi (unifilari).

Exemple: ETHERLINE® PN Cat.5, ETHERLINE® Cat.6A, ETHERLINE® Cat.7.

  • Tipul B de cabluri sunt destinati pozarii flexibile, cu miscari de indoire posibile dar fara a fi apte de miscari repetitive, specifice aplicatiilor de tip lant port cablu. Conductorii sunt litati, realizati din cate 7 lite.

Exemple: ETHERLINE® PN FLEX, ETHERLINE® PN Cat.6A FLEX.

  • Tipul C de cabluri PROFINET sunt destinate aplicatiilor de tip lant portcablu sau miscarilor repetitive de torsiune. Pentru aceste aplicatii conductorii sunt constituiti din 19 lite extra fine care asigura functionarea corecta.

Exemple: ETHERLINE® PN Cat.5 FD, ETHERLINE® TORSION Cat. 5, ETHERLINE® Cat.5 ARM, ETHERLINE® MARINE FRNC FC CAT.5, ETHERLINE® TORSION Cat.7.

Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati catalogul Lapp disponibil https://lappromania.lappgroup.com/produse/catalogul/sisteme-de-date-pentru-tehnologia-ethernet.html

Despre Lapp Kabel Romania

Lapp Kabel Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de cabluri, conductori si accesorii pentru cabluri. cabluri de forta si comanda OLFLEX, cabluri de fibra optica HITRONIC, cabluri industriale Ethernet ETHERLINE, cabluri de date (cabluri coaxiale si cabluri telefonice) UNITRONIC, conectori industriali EPIC, presetupe SKINTOP, sisteme de tuburi de protectie si sisteme lant portcablu, sisteme de marcare si etichetare FLEXIMARK, unelte si accesorii pentru cabluri.

De asemenea, Lapp Kabel Romania va propune servicii la cele mai inalte standarde: asistenta tehnica in scopul alegerii solutiei optime pentru maximizarea performantelor tehnice si minimizarea costurilor; livrare oriunde in lume si livrare rapida in tara, indiferent de cat de complexe sau speciale ar putea fi cerintele; flexibilitate, pentru a satisface cele mai diverse nevoi.