Comunicat Presa Industrie 3 lucruri de care să ții cont atunci când alegi mobilă pentru dormitor

3 lucruri de care să ții cont atunci când alegi mobilă pentru dormitor

Cum crezi că trebuie să arate dormitorul ideal, în ceea ce privește mobilierul? Cu siguranță, toată lumea are un răspuns diferit la această întrebare. Însă, indiferent de viziunea și preferințele noastre, există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când urmează să alegem piese de mobilier pentru dormitor.

Mobila pentru dormitor poartă o puternică amprentă personală. Stilul decorativ ales trebuie să transmită un aer primitor și confort deplin, pentru nopți odihnitoare și dimineți cât mai revigorante. De aceea, specialiștii showroom-ului BELLONA recomandă ca, atunci când urmează să alegi mobilierul, să acorzi o deosebită atenție asupra utilității camerei, dar mai ales asupra unității cromatice și a stilului pe care vrei să-l adopți.

Culoare

Mobilierul deschis la culoare este o idee excelentă pentrudormitoare.  Achiziționarea unor piese de mobilier pentru dormitor de culoare albă, este o decizie excelentă care îți dă oportunitatea de a oferi acestei încăperi senzația de spațiu aerat, calm, liniște și puritate .

Când vine vorba de această culoare, opțiunile sunt nelimitate. Poți alege să o folosești integral în dormitor; de la mobilier, până la tavan sau la pereți. Cu toate acestea, mobila pentru dormitor albă nu înseamnă că totul trebuie să fie alb, ci este, în schimb, o modalitate potrivită pentru a fi creativi și pentru a ne juca cu diferite culori.

Dacă nu-ți place ideea unei camere într-o culoare, alege nuanțe în contrast, care să scoată și mai mult în evidență mobilierul. Însă, ia în considerarea folosirea unor culori fresh, cum ar fi menta, gri-azuriu sau roz-pal pentru a întreține atmosfera odihnitoare pe care dormitorul trebuie să o aibă.

Stil

Un alt pas important atunci când alegi mobila pentru dormitor este să te decizi asupra unui stil: clasic, modern, minimalist sau oricare alt stil preferat. Nu uita însă, dormitorul este un spațiu de odihnă și relaxare. Acest spațiu nu trebuie să fie niciodată prea încărcat, este recomandat să te limitezi la cât mai puține piese de mobilier, adică doar la cele care sunt cu adevărat funcționale.

Pentru a sublinia câteva detalii pe care ai dori să le evidențiezi, poți utiliza diverse surse de lumină sau mici obiecte decorative. Ținând cond de aceste idei, cu siguranță dormitorul tău va dobândi un aspect original, fermecător și modern.

Spațiu de depozitare

În dormitor ai multe lucruri de păstrat și depozitat, dincolo de haine, care își găsesc locul în șifonier. De aceea, atunci când mergi la un magazin de mobilă, încearcă să alegi un pat înalt, cu spații de depozitare dedesubt. Vei fi pur și simplu încântat de alegerea pe care ai făcut-o atunci când va veni vara și va trebui să pui deoparte plapuma groasă de iarnă, care altfel ți-ar ocupa jumătate din dulap.

Dacă ai nevoie de un dulap de haine încăpător, cea mai bună soluție este să-i aloci un perete întreg. Este un truc bun pentru că te ajută să câștigi spațiu. Mergi pe ideea unui dulap înalt, dar care să acopere un perete întreg, însă ai grijă să alegi cel mai îngust perete al dormitorului.

O comodă și două noptiere, cu cât mai multe sertare, sunt alte elemente ale mobilei de dormitor care te vor ajuta să depozitezi o mulțime de lucrușoare de care știi că ai nevoie la îndemână în dormitor, de la încărcătoare la șosete și de la cărți la tablete, printre multe altele.

Dacă ții cont de aceste sfaturi simple și le pui în aplicare la proiectul tău de renovare a dormitorului, această odaie va căpăta un aer aparte și vei reuși să îi imprimi o parte din personalitatea ta. Un dormitor amenajat și mobilat cu gust va fi întotdeauna un refugiu perfect după o zi istovitoare. Dacă ai nevoie de sfaturi și ajutor în alegerea mobilei, specialiștii showroom-ului BELLONA sunt mereu gata să te ajute, vizitează-ne pe adresa str. Calea Orheiului, 120. Împreună vom alege mobila ideală pentru dormitorul tău.

BELLONA – mobila care te inspiră!