Comunicat Presa Educatie Cultura Investeste in viitorul tau - Stagii de practica pentru elevi ID130683

Investeste in viitorul tau - Stagii de practica pentru elevi ID130683

ANUNT DE PRESĂ

Investește în viitorul tău! – Stagii de practică pentru elevi - ID130683

 

Ridal System SRL in parteneriat cu Asociația Asura implementează in perioada August 2020 – August 2022 proiectul cu titlul Investește în viitorul tău! – Stagii de practică pentru elevi (POCU 130683)

Suntem cu toții probabil de acord că părăsirea timpurie a școlii, eșecul la evaluări naționale, analfabetismul, lipsa competențelor de bază sunt adeseori întâlnite în cazul elevilor proveniți din medii dezavantajate. Efectul actualei pandemii a înrăutățit și mai mult acest peisaj. Știm că doare când uneori eșecul instituțional al unor elevi fără posibilități nu poate fi îndreptat, că aceste „ierarhii naturale” (care de fapt sunt sociale) ajung să fie validate de sistem (am auzit adesea idei de tipul: nu e treaba învățământului și nici nu avem ce face pentru că familia și comunitatea sunt de vină). Știm ce efort fac cadrele didactice în lupta cu segregarea și cum am vrea cu toții ca rezultatele evaluărilor naționale să nu se mai poată prezice după codul poștal.

 

Poate nu putem rezolva multe din problemele enumerate mai sus, dar fiecare pas contează: Proiectul ”Investește in viitorul tău” vine în sprijinul profesorilor și a elevilor noștri (elevi care urmează cursurile școlilor postliceale sau al liceelor tehnologice). Participând la stagiile de practică și la programul de consiliere și orientare în carieră din prezentul proiect, elevii își completează pregătirea teoretică din liceu, dobândind competențe tehnice și transversale, vor fi angrenați în rezolvarea de probleme concrete, vor dobândi cunoștințe, deprinderi și abilități specifice practicării viitoarei profesii și astfel, prin finanțare europeană, putem reduce disparitățile de dezvoltare economică și socială pentru elevii din comunitățile dvs.

Odată cu lansarea proiectului am căutat parteneri în numeroase școli postliceale, licee tehnologice dar și agenți economici dornici să găzduiască cu stagii de practică elevii. Ni s-au alăturat pana acum trei echipe profesioniste de la trei licee tehnologice cu care am semnat protocoale de colaborare. Este vorba de:

 

v  Liceul Tehnologic Izvoarele din comuna Izvoarele, (jud. Olt, regiunea S-V Oltenia)

v  Liceul Tehnologic nr. 1 din comuna Cudalbi (jud. Galați, regiunea Sud – Est) si

v  Liceul Tehnologic G.G. Longinescu din Focșani (jud. Vrancea, regiunea Sud-Est)

 

Totodată, am găsit deschidere și bune intenții privind inițiativa noastră în rândul câtorva antreprenori la care elevii vor putea aplica practic cunoștințele. Așadar, ne bazam pe următorii agenți economici:

 

v  Salon Nobless din Focșani, jud. Vrancea, domeniul înfrumusețării corporale

v  Liberty Group din Galați, jud. Galați, domeniul producției materiale siderurgice

v  Didona-B din Galati, jud. Galați, domeniul producției echipamentelor de lucru si protecție

 

Sperăm să ajutăm profesorii și discipolii lor din Vrancea și Galați să se bucure de facilitățile proiectului și să reușim împreună să facem o trecere mai ușoară de la băncile școlii la primii pași spre piața muncii. 

 

Suntem deschiși să primim și alți parteneri și încurajăm elevi, profesori, antreprenori și orice persoane dornice de implicare ne contacteze la 0737061987 sau prin email: stagii@ridalsystem.ro.

 

Manager proiect

Dobrea Liviu

 

Împreună investim in viitorul elevilor noștri