Comunicat Presa Educatie Cultura Înscrieri record pentru al doilea an la programul de EMBA organizat de WU la Bucureşti - 33 de manageri şi antreprenori înscrişi în promoţia 2021 - 2023

Înscrieri record pentru al doilea an la programul de EMBA organizat de WU la Bucureşti - 33 de manageri şi antreprenori înscrişi în promoţia 2021 - 2023

Al doilea an de înscrieri record la programul de Executive MBA organizat de WU la Bucureşti 

 

 • Vârsta medie a studenţilor a crescut de la 36 la 38 de ani, iar experienţa managerială de la 7 la 9 ani;
 • Industriile dominante au fost IT şi telecomunicaţii, comerţ şi finanţe;
 • Global Executive MBA, programul pe care sunt bazate cursurile EMBA Bucharest, s-a clasat pe locul 34 mondial în Financial Times EMBA Ranking 2021.

Bucureşti, 10.11.2021: WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa, a încheiat sesiunea de înscrieri la programul Executive MBA Bucharest. Pentru al doilea an consecutiv, programul şi-a menţinut recordul de participanţi, cu 33 de manageri şi antreprenori înscrişi în promoţia 2021 - 2023.

Cu o tradiţie de 15 ani, programul de Executive MBA organizat de WU este cel mai important program de EMBA din Europa Centrală, fiind triplu acreditat și clasat pe locul 34 în Financial Times EMBA Ranking 2021. În România, are o comunitate de peste 400 de alumni.

Noua promoţie de EMBA vine cu o serie de schimbări la nivelul profilului clasei. Anul acesta, vârsta medie a managerilor a crescut de la 36 la 38 de ani, iar odată cu aceasta și experienţa managerială s-a mărit de la 7 la 9 ani. În ceea ce privește naționalitățile participanților, ponderea studenților internaționali s-a redus cu jumătate - 6% - față de anii anteriori, însemnând că din cei 33 de manageri înscriși, 31 sunt români și doar 2 au alte naționalități (un bulgar și un canadian). Ponderea bărbați/femei în cadrul noii serii se păstrează în jurul mediei - 63% bărbați – 36% femei.   

Referitor la domeniul de activitate, deși IT-ul și telecomunicațiile ramân în continuare industriile predominante din care vin studenții de EMBA, anul aceasta se observă o creștere importantă a participanților din sectorul de comerț - 21% fața de 6% anul trecut - precum și din finanțe - 18% comparativ cu doar 3% în 2020. Topul industriilor în care lucrează participanții noii serii Executive MBA Bucharest este următorul:

 • IT/ Telecommunication - 24,24%              
 • Commerce - 21,21%       
 • Bank/ Finance/ Insurance - 18,18%          
 • Consulting/ HR Consulting - 6,06%           
 • Manufacturing Industry - 6,06%
 • Construction/ Engineering - 6,06%          
 • Energy Industry - 6,06%
 • Traffic/ Transport - 3,03%            
 • Real Estates - 3,03%       
 • Consumer Goods - 3,03%            
 • N.A. - 3,03%     

„Suntem încântați să egalăm recordul de înscriși de care am avut parte anul trecut în cadrul programului Executive MBA Bucharest. Dimensiunea cohortei de studenți reflectă faptul că managerii simt nevoia de a avea o formare internațională și cuprinzătoare, care să le ofere instrumente practice pentru a performa în această nouă lume a afacerilor. Media crescută de vârstă demonstrează că acest lucru este cu atât mai mult valabil în cazul top managerilor, care se confruntă cu multe decizii dificile în zilele noastre. Plasamentul excelent de care ne bucurăm în cadrul prestigiosului clasament Financial Times confirmă calitatea educației executive oferite de WU Executive Academy și rezultatele de top ale absolvenților noștri”, a declarat Prof. Phillip C. Nell, Director Academic, Executive MBA Bucharest.   

Programul Executive MBA Bucharest este apreciat pentru criterii precum reputația profesorilor, aplicabilitatea cursurilor, oportunitățile de networking oferite, dar și pentru cele două rezidențiate internaționale, organizate în Austria și SUA. Acesta este singurul program de EMBA din România care beneficiază de mult râvnita triplă acreditare internațională - EQUIS, AMBA și AACSB, deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din lume.

Programul se desfășoară în regim part-time, pe o durată de 16 luni, și cuprinde 14 module care acoperă noțiuni de management general și leadership global. Cursanţii vor lucra cu 14 profesori, jumătate dintre aceștia venind de la Universitatea WU din Viena, iar jumătate de la universități prestigioase din lume, printre care IE - Spania, IESE – Spania, Frankfurt School of Finance & Management - Germania și Carlson School of Management – USA.  

WU Executive Academy este recunoscută la nivel internațional pentru calitatea programelor sale. În ediția din acest an a topului Financial Times (FT) Executive MBA (EMBA), Global Executive MBA s-a clasat pe locul 34 din cele 100 de programe luate în considerare pentru acest clasament. Astfel, a fost plasat pentru a patra oară în topul celor mai bune 50 de MBA-uri și, după 2020, pentru a doua oară consecutiv în topul 35. Programul a obținut rezultate deosebit de bune la trei categorii care prezintă un interes special pentru (viitorii) studenți: "salariul anual" (219.000 USD), "experiența internațională de studiu" (locul 10) și "experiența profesională" (locul 11).