Comunicat Presa Educatie Cultura Inițiativa de tineret RoScout.Ed

Inițiativa de tineret RoScout.Ed

Cercetașii din cadrul Centrului Local Cabana Scout, parte a Organizației Naționale Cercetașii  României, vin cu o inițiativa de proiect pentru susținerea schimbărilor educaționale în  învățământul românesc.

În acest scop, aceștia pregătesc un podcast  în care vor avea discuții cu invitați implicați activ în  educația tinerilor pentru a aduce în prim-plan nevoile elevilor și soluțiile  posibile la acestea. Proiectul va fi demarat în cursul lunii decembrie și va fi postat pe pagina oficială de YouTube, RoScoutEd Podcast - YouTube, și de Facebook  a proiectului, Ro Scout Ed - Home | Facebook , cât și a Centrului Local, https://www.facebook.com/cabanascout.

Școala reprezintă pentru tineri principalul mediu de dezvoltare educațională și socială, de aceea  considerăm că este foarte important că aceasta să evolueze constant pentru a veni în sprijinul  noilor generații. Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să atragem atenția asupra neajunsurilor învățământului românesc și să identificăm modul în care tinerii se raportează la ele.

Obiectivul nostru este acela de a sprijini idei inovatoare, de a le face cunoscute, creând în acest  fel o comunitate strânsă de elevi și adulți motivați să susțină schimbări educaționale.

Dacă sunteți de părere că sistemul de învățământ românesc are nevoie de îmbunătățiri, vă invităm  să urmăriți podcast-ul și să lăsați la final un feedback.

„PPP Împreună facem bine" este un proiect implementat de Organizația Națională Cercetașii  României cu sprijinul Kaufland România care le oferă tinerilor un program educațional de  formare a abilităților de viață. Alături de atelierele de învățare facilitate de adulți, 65 de echipe formate din tineri au posibilitatea de a se implica în propria comunitate, implementând o idee de  proiect, cu sprijinul unui minigrant în valoare de 250 de EUR.

Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de  pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități  durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24  de ani, din toată țara beneficiază de acest program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul  celor 1500 de voluntari adulți.

 

Date contact 

Mihnea Ștefan Iancu-coordonator proiect

Email: stefan.iancu2003@gmail.com