Comunicat Presa Educatie Cultura Arta creează evoluție

Arta creează evoluție

Arta sub orice formă oferă șansa tuturor tinerilor să se decopere. Proiectul “Șansa” este un demers de educație prin artă performativă adresat copiilor de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, care se realizează alături de Victory of Art și susținut de AFCN. Proiectul “Șansa” are ca scop oferirea de educație prin artă performativă alături de cei mai buni mentori și profesori din România. La Școala Victory of Art, în cadrul proiectului „Șansa” se desfășoară cursuri ce reunesc traineri de actorie, improvizație, muzică, dans și debate sau gândire critică.

 

 

Robert Costin este unul dintre cei mai buni profesori de canto din România, care este parte din proiectul „Șansa”. Le dă curaj, energie și multă încredere tinerilor, elemente esențiale pentru o carieră de succes. Cursanții sunt învățați cum să își aleagă repertoriul. După atingerea unui anume nivel de performanță, acompaniamentul armonic la pian va fi înlocuit cu negative orchestrale.Tot procesul de pregătire urmărește consecvent și dezvoltarea personalității interpretului prin întărirea opțiunii acestuia de a fi el însuși. Nu în ultimul rând, cursanții dezbat și problemele foarte importante ale unei vestimentații de scenă și pe cele ale unei mișcări scenice potrivite partiturii abordate.

 

Lilian Cărăuș este un profesor foarte bun de dans,  care predă dans cu pasiune și multă bucurie în cadrul proiectului „Șansa” și nu numai. Lilian abordează dansul într-o manieră relaxată, veselă, de divertisment și într-o atmosferă interactivă, plină de viaţă. Dansul dezvoltă creativitatea și stilul artistic. Copiii devin mai buni în ceea ce fac și se automotivează pentru a fi performeri, canalizându-și energia într-o activitate benefică pentru ei. Prin dans ei învață coordonare, postură, grație, rezistență și se dezvoltăm într-un mod armonios. Deși există mai multe stiluri de dans, ele se îmbină frumos. Dansul stârnește creativitatea fiecăruia.

 

Julieta Georoiu, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, dar și trainer, este una din cele mai cunoscute profesioniste din țara noastră, care predă cursuri de actorie. În cadrul cursurilor de actorie de la ”Șansa”, tinerii învață cum să își stimuleze creativitatea, să își manifeste și dezvolte personalitatea lor, în orice situație scenică și în viața personală și nu în ultimul rând își vor dezvolta expresiile corporale, comunicarea și nu numai.

 

Șansaeste un proiect care s-a realizat alături de Victory of Art și susținut de AFCN.