Comunicat Presa Constructii CUM SA ALEGI POTRIVIT FERESTRA DE MANSARDA PENTRU CASA TA

CUM SA ALEGI POTRIVIT FERESTRA DE MANSARDA PENTRU CASA TA

CUM SA ALEGI POTRIVIT FERESTRA DE MANSARDA PENTRU CASA TA

În timp ce ferestrele de mansarda ofera un aspect placut unei camere, există multe alte motive pentru care montatori autorizati sunt o decizie excelentă pentru toți proprietarii de case.

Trebuie menționat că cu cât geamul este mai mare, cu atât mai multă lumină intră în cameră, prin urmare, ferestrele de  mansarda sunt echipate cu un sistem de deschidere a mânerului in partea de jos pentru a facilita deschiderea ferestrelor instalate la înălțimea optimă.

Partea de jos a ferestrei de mansarda ar trebui să fie situată ideal la 1,1-1,4 m deasupra nivelului podelei. Distanța recomandată este de 1,2m (având în vedere că înălțimea medie a camerei este de 2,5 m), ceea ce oferă multă lumină în cameră și oferă simultan o vedere fără restricții.

Instalarea ferestrei la această înălțime permite fixarea unui system de incalzire standard sub fereastră și permite, de asemenea, izolare corectă a camerei. Datorită acestei circulații adecvate a aerului de-a lungul ferestrelor, reduce riscul apariției condensului pe fereastră.

In momentul in care luam o decizie unde să așezăm ferestrele de mansarda, ar trebui să luăm în considerare o opțiune de a utiliza o serie de ferestre mai mici așezate în diferite părți ale acoperișului, mai degrabă decât una mai mare, astfel încât se realizează o iluminare mult mai bună a încăperii.

Alegerea ferestrelor de acoperiș depinde de:

  • Allege dimesiunea ferestrelor in functie de suprafata camerei
  • Cantitatea corectă de lumină naturală în cameră este decisă de suprafata vitrata a ferestrei cu suprafața totală camerei. În cazul încăperilor locuibile, această proporție ar trebui să fie de cel puțin 1: 8, iar în alte încăperi în care este nevoie de lumină naturală din cauza funcției lor - cel puțin 1:12.
  • Poziționarea ferestrei de mansarda in functie de inclinatia acoperisului

Ferestrele de mansarda sunt echipate cu balamale universale, care permit instalarea  pe căpriori. Instalarea ferestrei se face in functie de sistemul de invelitoarel N, V, J este la nivel cu suprafața superioară a barelor

Instalăm ferestre pe căpriori atunci când lățimea ferestrei se potrivește cu distanța dintre căpriori, asigură stabilitatea construcției și durabilitatea conexiunii. Instalarea pe căpriori este recomandată în special atunci când înlocuim ferestrele vechi (în acoperișurile deja existente) cu altele noi sau când instalăm ferestre mai mari

Fereastra de mansarda este instalata pe sistemul de invelitoare atunci când distanța intre capriori este mai mare decât lățimea ferestrei se poate face juguire si se poate monta ori ce dimensiune de ferasatra pentru mansarda.