Comunicat Presa Constructii Care sunt cei mai importanti 2 factori in alegerea unei usi de garaj

Care sunt cei mai importanti 2 factori in alegerea unei usi de garaj

Atunci cand ne cautam o noua usa de garaj, fie ca este vorba de prima usa sau de inlocuirea uneia mai vechi, riscam sa nu luam in considerare toate informatiile care ne-ar putea ajuta in alegerea unei <a href="http://www.analkodoors.ro/usi-sectionale-rezidentiale/" target="_blank" >usi de garaj</a> perfecte pentru casa noastra. Asta pentru ca suntem tentati de cele mai multe ori sa ne gandim doar la un aspect pe care il consideram ca fiind cel mai important. Pe termen lung insa, pot aparea diverse probleme pe care nu le putem anticipa daca nu avem o experienta anterioara bogata sau nu am studiat problema suficient initial.

De aceea va prezint mai jos cateva dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne cautam usa de garaj potrivita.

  1. Primul considerent pe care il luam in calcul trebuie sa fie spatiul necesar pentru deschiderea sau inchiderea usii de garaj. Spre exemplu, daca iesirea garajului este chiar langa trotuar sau langa strada nu este indicat sa optati pentru o usa de garaj batanta. Deschiderea acesteia va implica de fiecare data sa va luati masuri de precautie pentru a nu lovi pietoni sau a provoca alte accidente. Dar nu doar spatiul din exterior este cel de care trebuie sa tineti seama. Trebuie sa masurati cu atentie si spatiul din interiorul garajului in functie de tipul usii ales, dupa cum urmeaza:

- Usile de garaj sectionale vor ocupa plafonul garajul atunci cand sunt deschise.

- Usile de garaj glisante culiseaza pe langa unul dintre peretii interiori laterali ai garajului.

- Usile de garaj tip rulou necesita cel mai putin spatiu. Lamelele orizontale din care este compusa usa se restrang la deschidere intr-o caseta, fiind astfel cel mai eficient model daca spatiul reprezinta o problema.

  1. Pentru multi dintre noi unul dintre criteriile esentiale este estetica unei usi de garaj. Cu totii ne dorim ca aceasta sa ne faca casa mai frumoasa. Dar stiati ca nu toate tipurile de usi de garaj pot fi personalizate dupa cum ne dorim? Usile de tip rulou sunt de cele mai multe ori vopsite intr-o culoare uniforma deoarece modul in care sunt construite nu permite o personalizare a acesteia. La polul opus sunt usile de garaj batante care, fiind alcatuite dintr-un singur segment, au multiple optiune de infrumusetare a designului. O categorie care imbina foarte bine estetica cu funtionalitatea il reprezinta usile de garaj sectionale, care sunt alcatuite din segmente personalizabile ce pot fi perforate pentru instalarea unor ferestre sau a unor ornamente.

Desigur ca, pe langa cele de mai sus, trebuie sa tineti cont si de structura de rezistenta a casei, de dimensiunile usii de garaj, de modalitatea de deschidere (manuala, cu telecomanda, automata samd) si alti factori. Insa acestia sunt cei mai importanti si de aceea ar trebui sa se afle pe primul loc in alegerea unei usi de garaj.