Comunicat Presa Arta Entertainment Horațiu Mălăele, BIS cu nuduri, la expoziția de la galeria Rotenberg - Uzunov

Horațiu Mălăele, BIS cu nuduri, la expoziția de la galeria Rotenberg - Uzunov

Horațiu Mălăele, BIS cu nuduri, la expoziția de la galeria Rotenberg - Uzunov

 

Cu teatrele închise și reprezentațiile pe pauză, artistul- spectacol Horațiu Mălăele reușește să strângă aplauze și bis-uri cu lucrările sale de artă. După ce a vândut 30 de lucrări și a adunat sute de privitori, expoziția sa '' Feminin - creatie si tentatie'', programată inițial între 30 octombrie și 10 noiembrie, a fost prelungită cu 10 zile, până la 20 noiembrie.

 

„Având în vedere succesul de care s-a bucurat încă de la deschidere și de care se bucură în continuare, expoziția '' Feminin - creație și tentație'' semnată Horațiu Mălăele, de la Galeria Rotenberg-Uzunov, va fi prelungită, până în data de 20 noiembrie 2020. Lucrările sunt de vânzare - atât în galerie, cât și online -, în serie de la 1/10, cu semnătura olografă a autorului, iar accesul în expoziție se face cu respectarea tuturor normelor de siguranță în vigoare, în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus”, a anunțat gazda expoziției, Eduard Uzunov.

Pentru ca lucrările să poată fi văzute de cât mai mulți iubitori de artă, expoziția beneficiază și de un tur virtual accesibil pe următorul link: https://my.matterport.com/show/?m=MTGp2UqERJg&fbclid=IwAR1-B-GrXy7d9tsd4-0aHd1ZfwSSqISU-UwWzx5qccGy-bjet3UaoDmNpDQ.

’’Un nud strânge în centrul său lumina, ca un mic soare", spunea Nicolae Tonitza, iar „Feminin - creatie şi tentație”, expoziţia semnată Horaţiu Mălăele, de la Galeria Rotenberg -Uzunov, exact asta face.

Simeza reuneşte 18 lucrări, dedicate eternei fascinaţii a nudului feminin, realizate de artistul - spectacol, așa cum este supranumit actorul, regizorul, poetul și graficianul Horațiu Mălăele, care mânuiește cu aceeași ușurință și expresivitate creionul, pensula şi cuvintele, lucru recunoscut de criticii de artă și iubitorii de frumos.

Mălăele are peste 40 de expoziții personale, atât în țară cât și peste hotare, Paris, München, Buenos Aires, Toronto și New York, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute orașe ale lumii care au găzduit desenele și caricaturile lui Horațiu Mălăele. Prietenii săi, actori, alți artiști plastici și nu numai, fac subiectul principal al lucrărilor lui Horațiu Mălăele. De la portrete dintr-o singură linie, până la nuduri atent construite, de la acuarele până la pictură abstractă densă, lucrările sale ascund în esenţa lor o semantică de simboluri.

„Rafinate şi de o simplitate aproape suavă, pasionale sau inocente în erotismul lor, dezinvolte sau timide, lucrările prezente în expoziţie surprind frumusețea nudului feminin, dincolo de erotic și intangibil. Deasupra a tot, rămâne, însă, același farmec etern, inepuizabil şi perpetuu fascinant, al frumuseţii feminine. Şi cum aspectele care-l preocupă sunt infinite, Horaţiu Malaele le cuprinde într-o privire de ansamblu, traducându-le în forme cât mai simple, limpezi, cuprinzătoare, sintetice. În artă, forma nu e niciodată perfectă prin ea însăşi, ci prin ceea ce izbuteşte să exprime!”, a spus Adina Rențea, curatorul expoziției.