Comunicat Presa Afaceri Validarea automată a limitei de vârstă la casa de marcat – acum, și în România

Validarea automată a limitei de vârstă la casa de marcat – acum, și în România

Compania Magister, dezvoltatorul platformei software SmartCash RMS și unul dintre principalii furnizori de soluții integrate pentru retail din România, anunță lansarea unei noi funcționalități pentru sistemele self-checkout pe care le produce. Folosind inteligența artificială, noua functie permite recunoașterea automată a limitei de vârstă a cumpărătorilor, la comercializarea produselor care impun, conform legii, verificarea vârstei minim necesare de 18 ani. O premieră pe piața din România, acest proces simplifică munca personalului, automatizează și fluidizează operațiunile din magazin, iar pentru cumpărători, scurtează timpul petrecut la casa de marcat.

În luna martie 2021 se lansa Magister Easy CheckOut (ECO), primul sistem complet de tip self-checkout fabricat integral în România. Dotat cu cea mai recentă tehnologie din domeniu, Magister ECO integrează toate sistemele de automatizare, protecție, interfațare și control necesare pentru integrarea în orice flux de operare din retail. În plus, poate fi personalizat în funcție de nevoile sau designul fiecărui magazin.

Magister ECO a atras rapid atenția pe piață, oferind toate dotările hardware și software specifice comerțului modern: cititor bioptic pentru coduri de bare, cântar de înaltă precizie, terminal PC all-in-one touchscreen rezistent la zgârieturi, funcția de semnalizare Liber/Ocupat, controler multicanal ce comandă automat deschiderea sau închiderea porților după emiterea bonului fiscal, multiple opțiuni de plată (card bancar sau criptomonede), sistem de avertizare luminoasă pentru produsele a căror comercializare către minori este interzisă, conform legii.

Acum, la un an de la lansarea sistemului de self-checkout, dezvoltatorul Magister ridică ștacheta și introduce o nouă funcționalitate: la selectarea produselor cu limita de vârstă (minimum 18 ani, pentru tutun și alcool), verificarea varstei se efectuează automat, prin camera web montată la casa de marcat, sincronizată cu funcțiile de inteligență artificială integrate în aplicația software SmartCash POS Enterprise, care permit identificarea automată a parametrilor de fizionomie facială. Astfel, detecția durează mai puțin de o secundă și scutește personalul de mentenanță de confirmări repetitive a vârstei clienților, așa cum se întâmpla până de curând.

Funcția de validare automată a limitei de vârstă prin inteligență artificială, integrată în noile sisteme Magister ECO, se încadrează în principalele noutăți ale versiunii SmartCash RMS 2022 și reprezintă o inovație importantă pe piața soluțiilor pentru retail din România, confirmând atât potențialul pieței naționale de profil, cât și deschiderea comercianților români la tendințele în domeniu.

„Suntem mândri și onorați să ne continuăm misiunea de a inova pe piața soluțiilor pentru retail, așa cum ne-am angajat încă de la lansarea Magister, acum 20 de ani. Cu ajutorul platformei software SmartCash RMS și a soluțiilor noastre complete pentru retail, comercianții din România pot beneficia de cea mai nouă tehnologie din retail. Iar acum, prin inteligență artificială, au acces și la noua funcție de validare a limitei de vârstă la POS, conform standardelor internaționale în comerțul modern. Astfel, magazinele pot să-și eficientizeze activitatea, să simplifice munca angajaților și să excludă timpii morți la casa de marcat, spre satisfacția cumpărătorilor și competitivitatea afacerii”, a declarat Dor Bujor Pădureanu, fondator și CEO Magister.

Despre Magister

Lansată în anul 2002, compania Magister s-a afirmat drept cel mai dinamic dezvoltator și integrator de soluții informatice pentru retail din România, specializându-se în managementul eficient al magazinelor individuale și al rețelelor de magazine.

În cele două decenii de activitate, Magister a contribuit la dezvoltarea și implementarea unor proiecte de anvergură din comerțul românesc, dezvoltând și implementând soluții de digitalizare pentru afaceri de diverse formate și dimensiuni din industria de retail, pentru companii precum: Remarkt Hypermarket, METRO LaDoiPasi, Carrefour Express, Agroland, Vascar, CrisTim, CBA, Îl Passo, Poema sau Freywille. www.magister.ro Compania este dezvoltatorul platformei software SmartCash Retail Management System, cea mai răspândită soluție software pentru retail din România. www.smartcash.ro

Pentru mai multe informatii despre Magister ECO, accesati https://eco.magister.ro/