Comunicat Presa Afaceri Remarkt a introdus în hypermarketurile din Oradea și Arad primele 12 sisteme self-checkout produse de compania Magister în România

Remarkt a introdus în hypermarketurile din Oradea și Arad primele 12 sisteme self-checkout produse de compania Magister în România

Remarkt a introdus recent, în hypermarketurile sale din Oradea și Arad, primul sistem self-checkout fabricat integral în România, produs de compania Magister

Lansat în martie 2021, sistemul self-checkout pentru magazine cu autoservire Magister Easy CheckOut include componente și funcționalități de ultimă generație, într-un design modular ce poate fi adaptat oricărui flux de ieșire din magazin.

Fabricat integral în România de compania Magister, sistemul vine gata configurat și poate fi personalizat în funcție de nevoile sau designul fiecărui magazin, fiind astfel facil de implementat atât de către retailerii independenți, cât și în rețelele de magazine.

Soluția Magister Easy CheckOut implementată în hypermarket-urile Remarkt este compusă din câte șase terminale instalate în fiecare dintre cele două magazine, din Oradea și din Arad. Extinderea capacității de încasare s-a realizat prin eliminarea a patru linii clasice de încasare și înlocuirea lor cu cele șase noi puncte de plată cu autoservire.

Peste 350 de cumpărători au utilizat sistemul self check-out în prima săptămână, ceea ce impulsionează compania să considere extinderea implementării și în alte unități.

Instalarea întregului sistem self-checkout pe amplasamentul pus la dispoziție de beneficiar, proces care include etapele de montare, punere în funcțiune, testare, calibrare și training de personal, a fost realizată de către specialiștii Magister într-un timp record, de doar trei zile per magazin, urmate de deschiderea imediată a sistemului de case pentru clienții Remarkt.

Timpul redus de implementare, deloc obișnuit în cazul acestui tip de sisteme, s-a datorat funcțiilor de inteligență artificială înglobate în soluția software SmartCash POS Enterprise utilizată pe aceste terminale. Datorită acestor funcții, sistemele învață permanent, prin interacțiunea cu utilizatorii reali, și se adaptează automat, astfel încât să optimizeze la maximum timpii morți dintre două scanări succesive de produs. Fiecare terminal transmite informațiile colectate celorlalte terminale din același magazin, precum și celor instalate în celelalte magazine din rețea, contribuind prin învățare colectivă la reducerea timpilor de calibrare și scanare a produselor.

Din punct de vedere hardware, echipamentul include patru module de bază, ce se pot monta în diverse variante de poziționare, în funcție de fluxul de operare specific magazinului.

Majoritatea componentelor și a sistemelor de automatizare sunt integrate în corpul central  interconectat cu modulul de verificare prin cântărire a produselor scanate. Acest modul se bazează pe un sistem de cântărire de înaltă precizie, dezvoltat în cooperare cu un excepțional producător român de astfel de echipamente. Acest subsistem asigură o precizie ridicată de cântărire de doar 0,5g pe întreaga gamă de lucru a sistemului până la capacitatea maximă a sistemului, de 30 kg. Astfel, până și greutăți infime, precum plicurile cu produse extrem de ușoare pot fi validate în siguranță.

Sistemele Magister Easy CheckOut acceptă plăți electronice efectuate cu cardul bancar sau cu criptomonedă (Bitcoin sau Ethereum), iar în etapa finală a procesului de cumpărare prin self check-out, sistemul de securitate permite deschiderea porții de ieșire prin scanarea codului de bare de pe bonul fiscal.

„Suntem onorați că rețeaua Remarkt a ales sistemul self-checkout dezvoltat de noi. Locuitorii din Oradea și Arad au acum acces la un sistem modern și rapid de self checkout, pentru o experiență mai plăcută și mai promptă la cumpărături. Compania Magister, fondată acum aproape 20 de ani, este renumită pentru munca de pionierat din retailul românesc. Ne mândrim că am reușit să aducem încă o premieră pe piața din România: primul sistem self-checkout fabricat integral aici, la noi acasă. Ne-ar fi fost ușor să alegem calea ușoară: adică să importam repede un produs de acest tip, fabricat te-miri-unde, și să îl punem repede pe piață. Alegând calea grea și dezvoltând acest produs de top în țară, ajutăm, la rândul nostru, industriile orizontale autohtone - care au produs o parte dintre subansamblurile acestui sistem complex - să se dezvolte, la rândul lor. Acest succes demonstrează că, în anul 2021, este posibil să producem în Romania sisteme de automatizare oricât de complexe. Totul este să avem curaj și să începem să ne vedem unii pe alții cu alți ochi.

Iar rezultatele obținute ajung la consumatorul la prețuri infinit mai avantajoase în raport cu produsele similare aduse din import, fiind de aceea disponibile atât pentru mari hypermarketuri, cât și pentru magazinele mici, independente”, a declarat Dor Bujor Pădureanu, CEO Magister.

Despre Magister Software         

Înființată în anul 2002, compania Magister s-a afirmat drept cel mai dinamic dezvoltator și integrator de soluții informatice pentru retail din România, specializându-se în managementul eficient al magazinelor și lanțurilor de retail. În cei 20 de ani de activitate, Magister a contribuit la dezvoltarea și implementarea unor proiecte de anvergură din comerțul românesc. Compania are acoperire națională, prin rețeaua sa de parteneri certificați, evaluați și licențiați anual în cadrul programului de perfecționare profesională Partener Certificat Magister. www.magister.ro