Comunicat Presa Afaceri Doi tineri din Suceava, promoveaza traditionalul prin bijuterii

Doi tineri din Suceava, promoveaza traditionalul prin bijuterii

Marian si Ramona Tcaciuc sunt doi tineri de 23, respectiv 24 de ani din Suceava, asa cum acestia declara, isi traiesc visul de a realiza si comercializa bijuterii din vara anului 2017 cand au infiintat magazinul online BijouxMAG.ro.

Cele trei mari pasiuni ale acestora sunt tehnologia, lucrul manual si conservarea portului traditional care sunt foarte bine imbinate in noua lor colectie de bijuterii handmade cu motive traditionale.

Inca de mici, in familia lor s-a pus un accent deosebit pe conservarea si promovarea portului popular romanesc, atat mama cat si bunica lor realizand camasi cusute manual pentru cei dragi.

Aceasta pasiune nu s-a pierdut, ci a fost mostenita si de acesti tineri care au dus arta cusutului intr-un punct mai putin intalnit in zona de fashion din Romania. Au creat o colectie impresionanta de bijuterii din argint impodobite cu diverse motive traditionale prin care isi propun sa reaminteasca tuturor femeilor intr-un mod practic si, in acelasi timp, elegant portul nostru traditional.

In aceasta colectie de bijuterii gasim cercei, pandantive, dar si brose din argint si metale comune, iar tinerii antreprenori promit ca in viitorul apropiat vor aparea si butoni de camasa pentru a intra si in garderoba domnilor.

Dorinta tinerilor artizani este aceea de a transmite mai departe frumusetea portului traditional si viitoarelor generatii. Frumusetea portului traditional este, din pacate, in ultima vreme ingnorata de marea majoritate a tinerilor care nu mai fac nici un efort de conservare. Aparitia in mici comunitati a acestor accesorii, considera cei doi, va aprinde mai usor amintirea traditiei noastre.

„Portul tradiţional, tradiţiile fac parte din zestrea poporului român, iar noi ca si români aveam obligaţia să le păstrăm cât mai autentice şi să le transmitem mai departe generaţiilor viitoare. Tocmai acest lucru încercăm să îl facem prin activitatea noastră”, a spus Marian Tcaciuc, managerul general am magazinului online.