Comunicat Presa Afaceri Cum iti dai seama daca un magazin online este serios?

Cum iti dai seama daca un magazin online este serios?

Din ce in ce mai multe femei aleg cumparaturile online in detrimentul orelor pierdute prin centrele de cumparaturi in cautarea unor vestimentatiei potrivite. Si pentru ca numarul magazinelor online de haine pentru femei a inceput sa fie din ce in ce mai mare, PAKO va pune la dispozitie un scurt ghid pe care sa il aveti in vedere atunci cand faceti cumparaturi online.

1. Verifica datele firmei si asigura-te ca in spatele sitului se afla o companie care sa raspunda solicitarilor voastre ulterioare. In magazinul nostru online de haine pentru femei am ales ca rubrica de contact sa afiseze inclusiv elementele de identificare a companiei. Accesand linkul http://www.pako.ro/ct/contact veti putea observa elemente complete de contact si identificare.

2. Asigura-te ca numarul de telefon sau adresa de email sunt valide si ca o persoana va raspunde. Maniera in vei fi preluata de un operator cat si timpul de raspuns vor fi indicii importante asupra seriozitatii magazinului cat si a felului in care pot fi rezolvate probleme ce pot aparea ulterior vanzarii. Daca inainte de vanzare dureaza, spre exemplu, mai mult de o zi pana primesti un raspuns, imagineaza-ti cat va dura daca trebuie sa returnezi un produs.

3. Verifica cu atentie termenii si conditiile de utilizare a sitului. Intr-adevar, majoritatea siturilor au suficient de stufoase aceste pagini insa este bine sa le parcurgi cu atentie. Daca totusi nu esti dispusa sa pierzi timp citind termenii si conditiile, transmite un mail in care sa primesti termenul de retur si costurile aferente acestuia. In prezent, termenul legal in care un magazin este obligat sa accepte retur pentru produs este de 14 zile, insa nu exista si obligatia de a suporta costurile de retur. In ceea ce priveste termenii dupa care magazinul nostru functioneaza, am incercat sa acoperim majoritatea intrebarilor pe care le-ar putea avea un potential client. Urmand acest link http://www.pako.ro/date/termeni-si-conditii veti gasi informatii despre achizitie, retur, prelucrarea datelor, livrare, s.a.m.d.

4. Magazinele online functioneaza intr-un cadru legislativ, asa cum functioneaza si un magazin fizic. Astfel, legea obliga magazinele la afisarea anumitor elemente, pe langa datele de contact si elementele de identificare. Verificati daca magazinul online are afisate adresele ANPC sau SOL, asa cum puteti vedea pe www.pako.ro, la baza paginii, sau daca exista acceptul si definitia politicii cookie. Nu sunt neaparat elemente care sa va sperie in situatia in care nu exista, insa este un indiciu important asupra profesionalismului celor care administreaza situl.

5. Urmariti paginile de pe retele sociale sau paginile de forum si analizati comentariile utilizatorilor asupra magazinului respectiv. Este evident faptul ca fiecare magazin are cel putin un client nemultumit si, implicit, un comentariu negativ, dar atunci cand acestea se repeta intensiv este, probabil, cazul sa va orientati asupra unui alt shop online.

Speram ca informatiile prezentate de www.pako.ro v-au fost de folos. Va asteptam in magazinul nostru online de haine pentru femei.